shopping_cart
سبد خرید شما more_horiz
support_agent
021-88853790
window
shopping_basket

✔️⚡مروری بر تاریخچه شرکت اپل

سیری کوتاه در تاریخچه شرکت اپل و نحوه رشد و تولید محصولاتی مانند مک بوک و آیمک و مک مینی در این شرکت

⚡مروریبرتاریخچهشرکتاپل

خلاصه‌ای از تاریخچه شرکت اپل


 

در حال حاضر اپل رسماً به اولین شرکت 1 تریلیون دلاری تاریخ جهان تبدیل شده است! این مساله اصلا تعجب‌آور نیست، زیرا شرکت اپل در هر لحظه با محصولات و خدمات ابتکاری خود جهان را متحیر می‌کند. البته قابل ذکر است که این شرکت سال‌ها شکست‌ها و موفقیت‌های زیادی را تجربه کرد تا اینکه سرانجام به آنچه که الان از آن می‌بینید تبدیل شد. در ادامه این مطلب می‌توانید با ج زئیات تاریخچه شرکت اپل، از روزهایی که فقط به یک گاراژ در کالیفرنیا محدود بود تا به امروز که موفق‌ترین شرکت در طول تاریخ است؛ آشنا شوید.

 

نحوه تاسیس شرکت اپل، با فروش اپل 1


اپل در سال 1976 توسط سه نفر به نام‌های استیو جابز، استیو وزنیاک و رونالد وین با هدف فروش رایانه شخصی ساخته شده با ذهن خلاق وزنیاک، به نام اپل 1 تاسیس شد. اپل 1 به صورت مادربرد با پردازنده، RAM و تراشه‌های اصلی متنی-ویدئویی فروخته شد. در حالی‌که فاقد صفحه کلید توکار، مانیتور، کیس یا سایر دستگاه‌های رابط انسانی بود (که بعداً در سال 1977 اضافه شد). در ژوئیه 1976، فروش اپل 1 آغاز شد و به قیمت 666.66 دلار فروخته شد. 
 

تاریخچه تاسیس شرکت اپل

 

طراح آرم اپل چه کسی بود؟


با این حال، رونالد وین تصمیم گرفت تنها دو هفته پس از تاسیس شرکت آن را ترک کند. در آن زمان وین یک چک 800 دلاری گرفت که 40 سال بعد تقریباً 72 میلیارد دلار ارزش داشت. وین کسی بود که اولین آرم Apple را ترسیم کرد و پس از آن با آرم سیب گاز زده که توسط راب جانوف در سال 1977 طراحی شد؛ جایگزین شد. 
 

تاریخچه تغییرات لگوی اپل

 

اولین مدیر عامل شرکت اپل

شرکت کامپیوتر اپل در اصل در تاریخ 3 ژانویه سال 1977 تاسیس شد. مایک مارکولا، مولتی میلیونری که به اپل 1 علاقه داشت، بودجه لازم را برای تاسیس یک شرکت تجاری و فروش عمده اپل 1 اختصاص داد. مارکولا با داشتن یک سوم سهم، شخصی به نام مایکل اسکات را به عنوان اولین رئیس و مدیرعامل شرکت پیشنهاد داد. زیرا فکر می‌کرد استیو خیلی جوان است و توانایی لازم برای مدیرعاملی را ندارد.

 

 

 

 

ساخت اپل 2 بعنوان اولین کامپیوتر با گرافیک رنگی


در سال 1977 بود که اپل 2 توسط وزنیاک معرفی شد. با برخورداری از گرافیک‌های رنگی، این نسل از کامپیوترهای اپل توانست انقلابی در صنعت کامپیوتر ایجاد کند. 
 

 

کامپیوترهای نسل اولیه اپل

 

ساخت اپل 3 و لیزا و نقش استیو جابز

در سال 1978، شرکت اپل توانست یک دفتر واقعی با چندین کارمند و یک خط تولید اپل 2 داشته باشد. سال‌های پس از آن درآمد شرکت اپل رشد فزاینده‌ای داشت. به طوری‌که فروش سالانه آن از سپتامبر 1977 تا سپتامبر 1980 از 775،000 دلار به 118 میلیون دلار رسید (با متوسط نرخ رشد سالانه 533٪).

در سال 1980 که رقابت بین شرکت‌های آی بی ام (IBM) و مایکروسافت بسیار تنگاتنگ بود، شرکت اپل در همان سال، اپل 3 را برای رقابت با این شرکت‌ها معرفی کرد.

البته این نسل از کامپیوترهای اپل به دلیل نقص در طراحی آنقدرها هم موفق نبود. چرا که به منظور کاهش سر و صدا، جابز اصرار داشت که کامپیوترها فن یا دریچه نداشته باشند که به نوبه خود مشکلاتی را به دلیل گرم شدن بیش از حد ایجاد کرد. بنابراین، اپل 3 در رقابت با کامپیوترهای IBM باخت. با این حال، جابز پس از بازدید از آزمایشگاه‌های PARC متقاعد شده بود که تمام کامپیوترهای آینده نیاز به استفاده از رابط کاربری گرافیکی (GUI) مانند کامپیوترهای امروزی دارند.

به همین دلیل کاربری آن را برای کامپیوتر نسل بعدی اپل یعنی اپل لیزا (Apple Lisa) آغاز کرد. متأسفانه جابز به دلیل درگیری از تیم لیزا حذف شد. البته این نسل از اپل به دلیل گرانی و پشتیبانی نرم افزاری محدود با فروش فاجعه باری روبرو شد. 

 

 

 

 

کامپیوترهای مکینتاش اپل

جابز پس از جدایی از تیم لیزا، هدایت تیم مکینتاش را به عهده گرفت. تا به امروز کامپیوترهای مکینتاش اپل به عنوان کاربرپسندترین و اولین کامپیوترهای شخصی که دارای رابط کاربری گرافیکی و ماوس متصل بودند، شناخته شده هستند.

گرافیک سیاه و سفید و توانایی‌های بصری آن، متخصصان طراحی زیادی را به خود جلب کرد. قیمت مکینتاش 2495 دلار بود و در ژانویه 1984 در حجم بالایی به فروش رسید. در سال 1983، زمان راه‌اندازی مکینتاش، جابز، جان اسکالی را به عنوان مدیرعامل جدید اپل استخدام کرد، درست زمانی که مارک مارکولا می‌خواست بازنشسته شود.

 

جابز و اسکالی در کنار کامپیوترهای مکینتاش اپل

 

 

ماجرای جدایی استیو جابز از اپل


در سال 1985، همزمان با افزایش اصطکاک بین جابز و اسکالی، جابز تلاش کرد اسکالی را برکنار کند. در حالی‌که هیئت مدیره اپل طرف اسکالی را گرفت و جابز را از وظایف مدیریتی خود برکنار کرد. پس از آن جابز یک شرکت جدید برای ساخت کامپیوترهای پیشرفته ورک استیشن، به نام نکست (NeXT) را تأسیس کرد. استیو وزنیاک نیز در همان زمان با اعتقاد به اینکه شرکت اپل در حال حرکت در مسیر اشتباهی است، بیشتر سهام خود را فروخت. 

 

 

 


استیو جابز همیشه با ایده افزایش قیمت‌ها در اپل مخالف بود و پس از رفتن او بود که هیئت مدیره توانست این سیاست را اجرا کند. از نظر ژان لوئیس گاسی، کسی که به جای جابز به اپل آمد، باید حداقل 55 درصد سود برای هر دستگاه مکینتاش 2 در نظر گرفته می‌شد.

 

ساخت دستگاه‌های Newton MessagePad و eMate

در دهه 1990 که اپل سعی در ورود به بازارهای جدید داشت؛ گاسی در توسعه محصولات جدید مانند نیوتون مسیج پد (Newton MessagePad) و ای میت (eMate) تلاش بسیاری کرد. 

اما به علت قیمت‌های بالای 700 دلار و کارکردهای محدود به یادداشت‌برداری و مدیریت تماس‌ها، این محصولات مورد استقبال بازار قرار نگرفتند. پس از پایان دوران کاری گاسی در سال 1990، اپل Macintosh Classic، Macintosh LC و Macintosh IIsi را معرفی کرد که به دلیل قیمت پایین‌تر توانستند فروش قابل توجهی داشته باشند. 

 

ساخت مکینتاش 2 با نمایشگر رنگی

اپل لپ تاپ پاوربوک (PowerBook) و سیستم عامل 7 خود را در سال 1991 معرفی کرد. این سیستم عامل تا سال 2001 که OS X منتشر شد، مورد استفاده قرار می‌گرفت.

 

دوران افول شرکت اپل

در زمانی که کامپیوترهای کلون IBM مدام ارزان‌تر می‌شدند و نفوذ مایکروسافت افزایش می‌یافت، دیگر محصولات باکیفیت اپل به دلیل قیمت بالا مورد استقبال قرار نمی‌گرفتند. پس اپل باید راه خود را در بازار پیدا می‌کرد. به همین دلیل یک سری کامپیوترهای جدید میان‌رده سنتریس (Centris)، بالارده کوآدرا (Quadra) و کامپیوترهای پرفورما (Performa) معرفی شدند.

متاسفانه این امر باعث ایجاد سردرگمی در بین مشتریان شد؛ زیرا آن‌ها تفاوت بین این مدل‌ها را درک نمی‌کردند. پس از آن اپل فروش محصولاتی مانند دوربین‌های دیجیتال، دستگاه‌های پخش صوت، بلندگو، لوازم تلویزیون و غیره را آزمایش کرد، اما همه آن‌ها ناموفق بودند. قیمت سهام اپل به روند نزولی خود ادامه داد.

با تولید محصولات بسیار ناموفق و تصمیمات پرهزینه برای انتقال به PowerPC، در سال 1993 اسکالی برکنار شد و مایکل اسپیندلر به عنوان مدیرعامل آلمانی تبار و جدید اپل انتخاب شد. 

 

 

 

 

بازگشت استیو جابز به اپل و افزایش سوددهی دوباره شرکت

جابز هیئت مدیره را متقاعد کرد که او را در ژوئیه 1997 به عنوان مدیر عامل موقت معرفی کنند. به دلیل خسارات مالی زیاد چند سال گذشته، هیئت مدیره با جابز موافقت کرد. در جریان نمایشگاه مک ورلد اکسپو (Macworld Expo) در سال 1997، جابز اعلام کرد که اپل در حال همکاری با مایکروسافت برای ایجاد نسخه‌های جدیدی از مایکروسافت برای مکینتاش است.

علاوه بر این، در تاریخ 10 نوامبر 1997، اپل فروشگاه آنلاین اپل را راه‌اندازی کرد. آی مک (iMac) در 15 آگوست 1998 معرفی شد و بعدها با وجود جاناتان آیو، آی‌پاد (iPod) و آیفون (iPhone) طراحی شدند. 

اولین آی مک اپل

 

ساخت اولین iMac و تغییر اساسی در تولیدات اپل

جابز با عرضه طیف وسیعی از محصولات مخالف بود و کاربری کامپیوترها را فقط محدود به مشاغل و مصرف‌کنندگان کرد. وی همچنین بسیاری از بخش‌های دیگر از جمله Newton MessagePad را تعطیل کرد.

Mac OS X در سال 2001 به جای سیستم 7 معرفی شد که مبتنی بر سیستم عامل کامپیوترهای NeXT بود.

در همان سال، پخش‌کننده صوتی دیجیتال قابل حمل با نام iPod منتشر شد و طی شش سال 100 میلیون دستگاه از آن فروخته شد.

فروشگاه موسیقی اپل آیتونز (iTunes) در سال 2003 معرفی شد که تا سال 2005 به بزرگترین بازار فروش آثار موسیقی در جهان تبدیل شد. 

 

 

 


در سال 2006، اپل سرانجام تصمیم گرفت به طراحی سیستم مبتنی بر اینتل (Intel) اقدام کند و مک‌بوک پرو (MacBook Pro) اولین لپ تاپ اپل بود که دارای پردازنده مرکزی Intel بود. 
 

اولین مک بوک  اپل

 

 

بین سالهای 2003 و 2006 قیمت سهام اپل بیش از ده برابر افزایش یافت.

 

ساخت گوشی آیفون اپل

اولین گوشی اپل در نمایشگاه Macworld Expo در تاریخ 9 ژانویه 2007 معرفی شد. به حدی مورد استقبال قرار گرفت که در 30 ساعت اول فروش 270،000 آیفون فروخته شد. از نظر بسیاری از کارشناسان، موفقیت کنونی اپل به لطف معرفی محصولات iPhone ، iPod Touch و iPad حاصل شده است. 
 

استیوجابز و اپل

 

فروشگاه اپلیکیشن اپل (App store) در ژوئیه 2008 برای فروش برنامه‌های اختصاصی اپل برای iPhone و iPod-Touch راه‌اندازی شد. به لطف ظهور گوشی‌های آیفون، هر سهم شرکت اپل در اکتبر 2010 به قیمت سرسام آور 300 دلار رسید. 

 

 

 


فوت استیو جابز:

استیو جابز به دلیل بیماری در 24 آگوست 2011 از سمت خود به عنوان مدیرعامل استعفا داد و تیم کوک جایگزین او شد. تا اینکه استیو، در 5 اکتبر 2011 درگذشت و این مساله، پایان یک دوره باورنکردنی برای اپل بود و انحراف بزرگی در تاریخ اپل ایجاد کرد. با این حال از نظر بسیاری، اپل هنوز هم با تأثیرات شگفت‌انگیز خود در حوزه فن‌آوری، بر بازار جهانی تأثیر می‌گذارد. 

 

 

در پایان اگر نقطه نظری در مورد این مقاله و سایت پارسان می دارید، لطفا آنرا در بخش نظرات، منعکس نمایید تا به بهبود مقالات سایت و ارتقاء کیفیت محتوا کمک کنید.

 

 

 

 

 

مقالات مرتبط:

اکوسیستم اپل چیست و چرا به وجود آمد؟

آشنائی با نام های اختصاصی محصولات اپل

همه چیز درباره مجیک موس اپل

معرفی مک بوک ایر M2 2022

کامل‌ترین بررسی اپل واچ Apple Watch SE 2022

معرفی قابلیتهای قلم اپل نسل دوم

ایرپاد،کوچکترین عضو خانواده اپل در سال 2020

آشنائی با سیری، دستیار صوتی اپل

همه چیز درباره باتری پک Magsafe اپل

همه چیز درباره رزتا 2

 

 

 

 

 

گردآوری: فروشگاه اینترنتی پارسان می