اگر نمیدانید اپل تی وی چیست، میتوانید با مطالعه این مقاله پاسخ خود را پیدا کنید.
Apple TV برای اولین بار در سال 2007 به بازار آمد. این محصول از بدو ورود تا به امروز محبوبیت زیادی بین کاربران اپل پیدا کرده است، به گونهای که تقاضا برای آن حتی در کشور ایران هم با وجود تحریمها و محدودیتهای موجود، رو به رشد بوده است. بخاطر عدم وجود اطلاعات کافی درباره اپل تی وی، سوالات زیادی در ذهن کاربران وجود دارد، که به آنها پاسخ داده نشده است؛ سوالاتی همچون: APPLE TV چیست و چطور کار میکند؟ آیا در ایران قابل استفاده است؟ اگر جواب این سوال مثبت است، چگونه آن را راه اندازی کنیم؟
برای یافتن پاسخ این سوالات در این مقاله با ما همراه شوید.
با شنیدن اسم اپل تی وی خیلی از افراد فکر میکنند که نام یک تلویزیونی است، که بوسیلهی شرکت اپل تولید شده است! البته نام این محصول کمی گیج کننده به نظر میرسد، اما این گجت، یک تلویزیون نیست؛ بلکه اپل تی وی، یک گجت الکترونیکی، یک ستاپ باکس یا یک پخش کنندهی خانگی میباشد، که توسط یک کابل HDMI به تلویزیون وصل شده و قابلیتهای ویژه و متنوعی را به تلویزیون شما اضافه میکند، به شکلی که حتی تلویزیون شما را هوشمند میکند. البته برای اتصال، کابل HDMI تنها راه نیست، بلکه شما میتوانید با اتصال به اینترنت، از قابلیتهای زیاد این گجت بهرهمند شوید.
اپل تی وی در عین کوچکی، از نظر سخت افزاری حتی میتواند با برخی از لپ تاپها رقابت کند!
اپل تی وی یکی از اعضای خانوادهی بزرگ کوپرتینوییها میباشد. (شرکتی در ایالت آمریکا در شهر کوپرتینو که در زمینهی ساخت سخت افزارهای نوین فعالیت میکند).
این دستگاه با دیگر محصولات اپل مثل: آیفون، آیپد و مک بوک به آسانی ارتباط برقرار میکند، و فعالیت خود را بر روی پلتفرمی مشابه آنها انجام میدهد. سیستم عامل آن tvOS (تی وی او اس) میباشد.
تا اینجا باید یک جواب ساده برای اپل تی وی چیست؟ دریافت کرده باشید. اکنون این موضوع را کمی دقیق تر بررسی میکنیم.
اگر در 40 سال گذشته نگاهی به سیر تکامل تلویزیون داشته باشید، متوجه خواهید شد، که ظهور تلویزیونهای هوشمند یک انقلاب عظیم به پا کرد.
این تلویزیونها به این دلیل هوشمند نام گرفتند، که با اتصال به اینترنت و دسترسی به اپلیکیشنهای مخصوص، قابلیتها و امکانات ویژه و جدیدی را در اختیار کاربران میگذارند؛ دسترسی آسان به یوتیوب، نتفلیکس و دیگر رقبای آنها، از جمله این امکانات است.
حال اگر کسی از شما بپرسد اپل تی وی چیست؟ میتوانید بگویید: دستگاهی است که تلویزیونهای غیر هوشمند را به تلویزیون هوشمند تبدیل میکند. البته اگر ویژگی اپل تی وی به همین جا ختم میشد، باوجود تلویزیونهای هوشمند امروزی، دیگر تقاضا برای این گجت اینقدر زیاد نبود.
در طی سالهایی که از ظهور اپل تی وی میگذرد، تقریباً هر سه سال یکبار، شاهد رونمایی از یک مدل جدید این دستگاه بودهایم و تاکنون چندین نسخه از آن به بازار ارائه شده است.
• نسخهی اول با نام Apple TV 1st Generation که در سال 2006 به همراه یک اپل ریموت سفید عرضه شد.
• نسخهی دوم با نام Apple TV 2nd Generation که در سال 2010 به همراه یک اپل ریموت آلومینیومی به بازار آمد.
• نسخهی سوم با نام Apple TV 3rd Generation که در سال 2012 مشابه نسل قبل به همراه یک اپل ریموت آلومینیومی وارد بازار شد.
• نسخهی چهارم با نام Apple TV 4th Generation که در سال 2015 با ظهور تکنولوژی Siri و اپل ریموت تولید شده که از فرمت HD پشتیبانی میکرد.
• در سال 2017 نسخهی پنجم این گجت وارد بازار شد، با نام Apple TV 4k، همانطور که از نامش مشخص است، این نسخه از اپل تی وی از فرمت 4k پشتیبانی میکند. البته فرمت 4k تنها در اپل تی وی نسل پنجم پشتیبانی میشود و دیگر نسخهها چنین قابلیتی ندارند.
• در نهایت سال 2022 شرکت اپل از نسخهی جدید اپل تی وی خود با پشتیبانی از فرمت 4k و کدهای HDR10 رونمایی کرد.
• نسخههای اپل تی وی از نظر حافظهی داخلی با یکدیگر تفاوت دارند به طور مثال: Apple Tv 4k دارای 2 نسخه با ظرفیت 32 گیگ و 64 گیگ میباشد.
• همچنین تنها نسخهی 4 و 5 و 6 اپل تی وی، از اپ استور، سیری و ویس سرچ، پشتیبانی میکنند و نسخههای دیگر چنین قابلیتهایی ندارند.
• پشتیبانی از صدای فراگیر دالبی 7.1 از دیگر قابلیتهای نسخهی 4 و 5 و 6 اپل تی وی میباشد، که در نسخههای قبل این گجت دیده نمیشود.
• در نسخهی آخر Apple TV در سال 2022، شرکت اپل از پردازندهی قوی A15 بایونیک (پردازندهای که در آیفون 14 و آیفون 14پلاس به کار برده شده) استفاده کرده است. به همین دلیل کیفیت پخش عکس و فیلم در این نسخه بسیار عالی میباشد.
البته بین نسخههای مختلف اپل تی وی، تفاوتهای دیگری نیز وجود دارد، که ما به مهمترین آنها پرداختیم و در اینجا قصد وارد شدن به جزئیات را نداریم، اما در کل اگر قصد خرید این محصول را دارید و برای شما حائز اهمیت است که اپل تی وی شما از محتوای 4k پشتیبانی کند، حتماً نسل 4 و 5 و 6 را تهیه کنید.
خالی از لطف نیست که بدانید Apple TV از قابلیت جیلبریک کردن (شکستن قفل دیوایسها و فرار از محدودیتهای اپل) هم برخوردار است، اما تمام نسخهها از این ویژگی پشتیبانی نمیکنند. Apple TV 4th Generation و Apple TV 4K(نسخههای 4 و 5 و6) امکان استفاده از قابلیتهای جیلبریک، نصب اپهای خاص و دور زدن محدودیتهای اپل، در آن ها وجود دارد. البته باید به این نکته توجه داشته باشید که مانند محصولات آیفون اپل، جیلبریک کردن اپل تی وی ممکن است، باعث از بین رفتن گارانتی آن محصول بشود و انجام آن نیاز به توانایی و دقت بالایی دارد. این موضوع را برای کاربرانی که جیلبریک کردن برایشان حائز اهمیت است، بیان کردیم ولی ما این کار را به شما پشنهاد نمیکنیم.
در اینجا ما به چند ویژگی مهم اپل تی وی نسل 4 و 5 و 6 میپردازیم.
• دسترسی به اپ استور، دانلود، نصب و استفاده از اپلیکیشنها
• دسترسی به قابلیتهایی مثل Netflix (نتفلیکس) برای پخش فیلم و سریال محبوب خود
• امکان استفادهی مستقیم از سیری (Siri) دستیار هوشمند اپل
• امکان اتصال گیم پد، به اپل تی وی و لذت بازی با آن در تلویزیون
• امکان اتصال ایرپاد و گوش کردن به موسیقی، فیلم و...
• امکان دسترسی به اینترنت و سفر به دنیای آنلاین
موارد ذکر شده، از مهمترین ویژگیهای اپل تی وی میباشد، که با اتصال آن میتوانید، از این قابلیتها بهرهمند شوید. شاید بتوان گفت، اصلیترین قابلیت اپل تی وی، اتصال به وای فای منزل یا محل کارتان میباشد، تا بتوانید از قابلیتها و امکانات اینترنتی و آنلاینی استفاده کنید.
حال که به طور کامل متوجه شدید اپل تی وی چیست و چه ویژگیهایی دارد؟ خوب است که نحوهی راه اندازی این فن آوری را بدانید.
اگر شما یک اپل تی وی تهیه کردهاید، باید بدانید که آن را چگونه راه اندازی کنید؟ خبر خوب این است که راه اندازی اپل تی وی بسیار آسان میباشد.
اول از هرچیزی شما برای اتصال این گجت به چند چیز نیاز دارید:
1- یک اینترنت خوب و با سرعت قابل قبول برای اتصال
2- یک عدد کابل HDMI
3- یک کابل اترنت (اگر قصد اتصال از طریق کابل به جای وای فای را دارید).
4- یک دستگاه آیفون یا آی پد
اکنون با دسترسی به موارد بالا، شما آمادهی اتصال و راه اندازی اپل تی وی میباشید.
اپل تی وی، کلاً از 3 بخش تشکیل شده که برای راه اندازی آن، به هر سه نیاز داریم:
1- بدنه اصلی
2- کنترلر
3- سیم پاور
- در ابتدا باید سیم پاور را به بدنهی اصلی اپل تی وی وصل کرده و به برق بزنید.
- حال یک سر کابل HDMI را به اپل تی وی و یک سر آن را به تلویزیون وصل کنید.
- اگر قصد اتصال توسط کابل اترنت را دارید، در این مرحله آن را به اپل تی وی وصل کنید.
- اکنون از روشن بودن تلویزیون خود اطمینان حاصل کرده و ورودی تلویزیون را بر روی HDMI که اپل تی وی به آن وصل است، بگذارید.
- مراحل راه اندازی بر روی صفحهی تلویزیون نمایش داده میشود، به کمک ریموت سیری یا همان کنترلر، گزینهی Pair With Apple TV را انتخاب کنید.
حالا بعد از نمایش مراحل تنظیم اپل تی وی در تلویزیون، باید زبان و کشور خود را انتخاب کنید. (پیشنهاد ما به شما زبان English و کشور United States of America میباشد).
- حال پیغام فعال سازی سیری برای شما نمایان میشود و میتوانید آن را فعال یا غیرفعال کنید.
- در این مرحله شما میتوانید همگام سازی اطلاعات آیفون یا آی پد خود را با دستگاه اپل تی وی انجام دهید. برای این منظور گزینهی Set Up with Device را انتخاب کرده، پس از آن همگام سازی خیلی از اطلاعات اپل تی وی با آیفون یا آیپد شما انجام میشود.
- برای تنظیمات به طور دستی میتوانید گزینهی Set Up Manually را انتخاب کنید.
- برای اتصال اینترنت دستگاه اپل تی وی را به وای فای منزل یا محل کار متصل کرده، همچنین اگر اشتراک سرویسی را دارید، در این مرحله باید وارد کنید.
پس از طی کردن این مراحل، صفحهی اصلی اپل تی وی نمایان میشود.
در اینجا، راه اندازی اپل تی وی شما تکمیل گردیده و از این پس میتوانید از محتویات آن بر روی تلویزیون نهایت لذت را ببرید.
نکته: برای ثبت هر عملی، فقط کافی است مانند تاچ پد لپ تاپ، بر روی قسمت تاچ (لمسی) ریموت دستگاه، فشار کوچکی اعمال کنید.
نکته: چنانچه گزینهای را اشتباه زدید نگران نباشید، تنها با زدن دکمهی منو (Menu) به مرحلهی قبلی باز میگردید. به عبارتی دکمهی منو، مانند دکمهی Back در گوشیهای هوشمند عمل میکند.
بد نیست در این مقاله به یکی از ایرادات احتمالی اپل تی وی نیز اشاره کنیم تا اگر با آن برخورد کردید، بتوانید به سادگی، ایراد را برطرف کنید.
اگر ریموت سیری شما کار نمیکند دکمههای Menu + volume up را بطور همزمان فشارداده و 5 ثانیه نگه دارید. اگر با پیغام You Aren’t Close Enough روبه رو شدید، فاصلهی خود را از اپل تی وی کم کنید، به عبارتی به اپل تی وی نزدیکتر شوید. اگر اپل تی وی شما، اشکال سخت افزاری نداشته باشد، با این کار، ایراد رفع میشود.
لازم به ذکر است که اگر میخواهید به شبکههایی همچون آیتونز و Netflix دسترسی داشته باشید باید اطلاعات اپل آیدی خود را با اپل تی وی همگام کنید. البته این موضوع را در نظر داشته باشید که برای دسترسی کامل به محتوای این برنامهها باید اشتراک آنها را از Apple تهیه کنید که این امکان در ایران به دلیل تحریم وجود ندارد.
همانطور که در مقاله توضیح داده شد، Apple TV (اپل تی وی) یک دستگاه پخش کننده است که به کمک آن میتوانید به اینترنت وصل شده و تلویزیون خود را به یک اسمارت تی وی (تلویزیونی که مانند کامپیوتر به اینترنت وصل شده و دارای سیستم عامل است) تبدیل کنید
مقالات مرتبط:
آشنائی با نام های اختصاصی محصولات اپل
آشنائی با سیری، دستیار صوتی اپل
آموزش نحوه نصب هکینتاش هانتری روی کامپیوتر
آموزش روشهای اتصال مک به تلویزیون
بهترین کامپیوترهای همه کاره در سال 2023
اکوسیستم اپل چیست و چرا به وجود آمد؟
گردآوری: فروشگاه اینترنتی پارسان می