وجود حافظه پنهان در مرورگر هم مزیت محسوب میشود و هم عیب. زمانی که نیاز دارید مرورگر شما سرعت بیشتری در بارگذاری صفحات داشته باشد، باید کش مرورگر را پاک کنید.
شاید برای اکثر کاربران مک یا سرفیس و... این سوال ایجاد شده باشد که حافظه پنهان چیست؟ در یک تعریف ساده، کش یا همان حافظه پنهان، جایی است که کلیه اطلاعات مربوط به وب سایتهایی که تاکنون بازدید کرده اید در خود نگهداری میکند. مزیت اصلی وجود کش، دسترسی سریع به سایت های بازدید شده و مورد علاقه شما میباشد اما ایراد بزرگ آن اینست که بعد از مدتی، میتواند منجر به طولانی تر شدن زمان بارگذاری صفحات وب شده و حتی سیستم کامپیوتری یا گوشی تفن شما را کندتر نماید. فرقی نمیکند که اهل فناوری باشید یا تازهکار، احتمالاً در مقطعی از خود پرسیدهاید: حافظه پنهان دقیقاً چیست و چرا میخواهید آن را پاک کنید؟ اگر از قبل نمیدانید که چگونه حافظه پنهان خود را پاک کنید، تنها نیستید و برای پاسخ به مکان مناسبی آمدهاید.
در این مقاله به یادگیری نحوه پاک کردن کش مرورگر پرداخته و چرایی انجام آن را توضیح خواهیم داد. به شما خواهیم گفت که هر چند وقت لازم است کش مرورگر را پاک کنید و با انجام آن چه اتفاقی در سیستم می افتد.
با ما همراه باشید تا یک راهنمای جامع برای پاک کردن حافظه پنهان را پیش روی شما بگذاریم.
حافظه پنهان مرورگر بوده و فضای ذخیره سازی موقتی برای اطلاعات وب سایت هایی است که کاربر بازدید کرده است.
هر بار که کاربر از طریق مرورگر سیستم کامپیوتر یا گوشی خود به یک وبسایت سر میزند، مرورگر، داده هایی مانند متن، تصاویر، صدا و... را در حافظه پنهان خود ذخیره میکند و با این کار، امکان دسترسی سریع تر به وب سایت های تکراری را فراهم میکند.
در واقع، قبل از اینکه اینترنت پر سرعت، رایج شود، حافظه پنهان مرورگر، کمک زیادی به صرفه جویی در زمان بارگذاری صفحات فضای وب میکرد که شامل مواردی مانند تصاویر بودند. این عملکرد حافظه پنهان، حتی امروزه نیز در لود شدن سریعتر صفحات وب به ما کمک میکند.
با اینکه نام کش و کوکی، همیشه با هم می آید اما با هم تفاوت دارند.
کش مربوط به سایت بوده و یک مفهوم عمومی است اما کوکی ها به کاربران مربوط میشود. حافظه پنهان، اطلاعات سایتهای مرور شده را بدون توجه به اینکه کاربر کیست، در خود ذخیره میکند در حالی که کوکی ها، اطلاعات هویتی، رمزهای ورود به سایتها و مواردی از این دست را که مختص هر کاربر است، در خود ذخیره میکنند. به عبارت دیگر، کوکی ها علایق و اطلاعات خاص هر کاربر را ذخیره میکنند تا کاربر در ورود مجدد خود به هر وب سایت، نیاز به ورود اطلاعاتی مانند نام کاربری و رمز عبور خود نداشته باشد.
ایراد بزرگ کوکی ها این است که وب سایت ها، با دسترسی به ترجیحات و اطلاعات کاربر، میتوانند او را در لیست تبلیغات هدفمند خود قرار دهند. بنابراین بسیاری از تبلیغاتی که در مرور صفحات وب برای شما باز میشوند، نتیجه استفاده از کوکی های به کار رفته توسط خود شما در مرور این صفحات میباشد.
یکی از راههای مناسب برای جلوگیری از ردیابی شما در فضای وب، استفاده از حالت ناشناس گوگل کروم (Incognito) است که با باز کردن علامت سه نقطه در گوشه بالای گوگل کروم خود، به آن دسترسی خواهید داشت.
بهترین کمکی که حافظه پنهان به شما میکند، سرعت بخشیدن به مرور صفحات تکراری در فضای وب میباشد اما یک ایراد بزرگ نیز وجود دارد که با انباشت اطلاعات در آن، دستگاه را کند میکند. ظرفیت کش، نامحدود نیست و با ادامه روند ذخیره اطلاعات در حافظه پنهان، فضای ارزشمند دستگاه شما پر شده و با این اتفاق، دستگاه و مرورگر شما کندتر خواهد شد. همچنین وجود اطلاعات انبوه در کش، سیستم شما را از لحاظ امنیتی، آسیب پذیر تر میکند و مهاجمان میتوانند بدافزارها را در محتوای کش مرورگر شما نصب کنند.
افزایش سرعت دسترسی به سایت های مورد علاقه از مزایای وجود کش بوده و کاهش امنیت و سرعت سیستم و مرورگر نیز از معایب آن است.
هنگامی که حافظه پنهان مرورگر خود را پاک می کنید، تمام اطلاعات ذخیره شده در حافظه دستگاه شما، در مورد صفحات وب (از جمله تصاویر، فایل ها و موارد دیگر) که بازدید کرده اید، حذف می شود. این میتواند مشکلات بارگیری را که ممکن است با آن مواجه شدهاید حل کند و فضای ذخیرهسازی دستگاه شما را برای محتوای دیگر آزاد کند .
به نقل از یک کارشناس IT: بعد از پاک کردن کش مرورگر، زمانی که از یک سایت بازدید میکنید، مرورگر نیاز دارد که برخی از داده ها را دانلود کند و این امر باعث کند شدن مرور آن صفحات میشود. از طرفی برخی از تنظیمات نیز ممکن است حذف شوند و برای وارد شدن به برخی از سایت ها، نیاز به تنظیمات مجدد داشته باشید.
هیچ قاعده مشخصی برای اینکه بدانید باید هر چند وقت یکبار کش مرورگر خود را پاک کنید وجود ندارد. این کار بیشتر به عادات و ترجیحات شخصی کاربر بستگی دارد و هر زمان که دلیلی برای این کار پیدا کنید (مانند: رفع مشکلات بارگیری صفحات، آزاد کردن فضای دستگاه و...)، میتوانید حافظه پنهان خود را پاک کنید.
پاک کردن حافظه پنهان، باید بخشی از یک برنامه منظم تعمیر و نگهداری دستگاه (شبیه به ریست کردن دستگاه و تهیه یک نسخه پشتیبان) باشد. کاربرانی که از یک دستگاه مشترک استفاده میکنند، بصورت روزانه و افرادی که دستگاهی کاملاً شخصی دارند، بصورت ماهانه باید کش مرورگر خود را پاکسازی کنند.
اکنون که اهمیت پاک کردن حافظه پنهان را میدانید، امیدواریم انگیزه بیشتری برای یادگیری نحوه کار داشته باشید. ما دستورالعمل های گام به گام را برای پاک کردن کش خود در چند مرورگر محبوب از جمله کروم، فایرفاکس، سافاری و مایکروسافت اج برایتان توضیح داده ایم.
سخن پایانی
همانطور که دیدید نحوه پاک کردن کش انواع مرورگر در سیستمهایی مانند مک و سرفیس را بطور کامل توضیح دادیم. شما میتوانید بسته به نوع مرورگر و سیستمی که استفاده میکنید یکی از دستورات لازم را برای حذف اطلاعات حافظه پنهان کامپیوتر خود به کار بگیرید.
مقالات مرتبط:
آموزش نحوه انتقال اطلاعات مرورگر کروم به سافاری
آموزش پاک کردن تاریخچه سافاری در آیفون
آموزش نحوه فعال سازی حالت ناشناس در سافاری مک
نحوه حذف دائمی برنامه های آیفون
مقایسه انواع موس اپل (انواع Magic mouse اپل)
انواع ایرپاد اپل Airpods | مقایسه بین تمامی مدلها
کاملترین راهنمای تنظیمات موس آیفون ( سفارشی سازی)+تصاویر راهنما
21 نکته و ترفند که باید قبل از اینکه مک بوک اپل بخرید بررسی کنید+تصاویر راهنما
انواع قلم سرفیس مایکروسافت و ویژگی هر کدام + قیمت
سرفیس چیست؟ | معرفی انواع سرفیس مایکروسافت + تصاویر
گردآوری و تنظیم: فروشگاه اینترنتی پارسان می