_____
حسگر بارکد
حسگر بارکد یا کیو آر کد مخفف کلمهی انگلیسی Quick Response به معنی پاسخ سریع میباشد. برای آشنایی بهتر با این حسگر ابتدا باید بدانیم بارکد چیست؟ قطعاً تا به حال شکل بارکد را روی بستهبندیهای مواد غذایی، بستههای پستی و یا حتی در شبکههای اجتماعی دیدهاید.
1- در نوع اول بارکدها یک بُعد دارند که از ستونها یا میلههای مشکی با قطرهای متفاوت و یک سری اعداد که همگی بر روی صفحهی سفید قرار دارند، تشکیل شده است. در فارسی به آن کد میلهای نیز میگویند. هر یک از این ستونها معنی خاصی دارند. این بارکدهای تک بعدی را اصولاً در صنعتهای کوچکتر مثل سوپرمارکتها، بستههای پستی، کارت شناسایی و ... میبینیم.
2- نوع دوم بارکدها 2 بُعدی هستند، که از مجموعهی خطوط افقی و عمودی تشکیل شدهاند. کیو آر کد در دستهی بارکدهای دوبُعدی قرار دارد، که اطلاعات بیشتری را نسبت به بارکدهای یک بعدی در خود ذخیره میکنند و برای مجموعههای بزرگتری مثل انبارها، آزمایشگاهها و صنایع تجاری، ادارات دولتی و ... مورد استفاده قرار میگیرد.
امروزه این حسگر در گوشیهای هوشمندی مانند آیفون تعبیه شده است تا کاربران بتوانند از این تکنولوژی در زندگی روزمرهی خود بهره ببرند. آنها تنها با نصب اپلیکیشن بارکد خوان از اپ استور در گوشی خود، میتوانند به راحتی تمام بارکدها را اسکن کرده و اطلاعات مربوط به آن را دریافت کنند. تنها کافی است که وارد اپ بارکد خوان شده و دوربین گوشی خود را بر روی بارکد قرار دهند، سپس تمامی اطلاعات مورد نیاز بر روی صفحهی گوشی به نمایش در میآید که کاربران میتوانند آن را مشاهده کرده و یا در گوشی خود ذخیره کنند.
بیشتر گوشیهای هوشمند به طور خودکار توسط دوربین QR کد را اسکن میکنند. حتی برای دسترسی آسان و سریع میتوان از صفحهی کاشیهای سریع که با پایین کشیدن صفحهی گوشی نمایش داده میشوند، نیز QR SCAN را استفاده کرد.
مقالات مرتبط:
کاربردهای سنسور LiDAR و نحوه استفاده از آن
حسگر GPS یا سیستم موقعیتیاب مکانی چیست؟
وبلاگ پارسان می