ایرپادز اپل، تجربه شنیداری متفاوت با محصولات اپل، تجربه ای است به یادماندی از خاطرات شیرین روزهای زندگی. این تجربه شنیدن با هدفون های اپل همچنان انگیزه ای را در زندگی برای هر شخصی به دنبال دارد.
ممکن است بسیاری از افراد هم که تعدادشان زیاد است بگویند ما مدیتیشن یا مراقبه می کنیم که این بهترین راه رسیدن به آرامش عمیق و درونی برای همه است و حتی بسیار، بسیار و بسیار می تواند اثر مثبت حتی در وضعیت تندرستی افراد بگذارد و بیماری ها و یا درد ها را نیز تسکین و بهبود بدهد، بدون شک از همه لحاظ میتوان این راه را بهترین دانست.
اما ممکن است بسیاری بگویند ما موسیقی گوش می کنیم تا به این احساسات دست پیدا کنیم، بله این کار هم از بهترین راه های ممکن برای رسیدن به این احساسات است ممکن است این کار برای بسیاری از افراد مناسب و بسیار تاثیر گذار باشد به شرطی که سبک مورد علاقه خود را گوش کنند یا صدای زیبای خواننده مورد علاقه خود را گوش دهند و یا به صدای آرامش بخش طبیعت و یا نواهای ملایم گوش کنند اما چگونه شنیدن و چه شنیدن هم بسیار مهم است و بدون آگاهی به هر صدایی با هر شرایطی گوش کردن می تواند اثرات بسیار مخرب در جسم و روح ما ایجاد کند.
در این مقاله به زبان بسیار ساده به موضوع علمی و مهندسی صدا از نقطه نظر اثرات و نتایج آن بر روی جسم و روح خواهیم پرداخت.
موضوعی که همه از آن غافل هستند این است که ما مشغول زندگی در سیاره ای هستیم که به دلیل وجود هوا در سطح سیاره که بستر لازم برای حرکت صوت را در فضای اطرافمان فراهم میکند و وجود سیستم شنوایی مناسب در بدن ما که با آن تنظیم شده توانایی شنیدن و دریافت طیف خاصی از فرکانسهای محدوده شنوایی را داریم و می توانیم بشنویم و در اصل اصوات اطراف ما در هوا انتقال پیدا می کنند و ما آن را با سیستم شنوایی خود که با آن تنظیم شده میشنویم.
این مسئله را بدون تاثیر ندانید، صدا هم مانند نور و تمام عوامل و شرایط محیطی بر روی همه موجودات این عالم تاثیر گذار است اما کمتر آن را جدی گرفته اند و متاسفانه حتی آن را بسیار بی اهمیت و عادی جلوه داده اند. و ما قصد بر شمردن عنوان کردن برخی از نکات ریز و ظریف در اهمیت ها و خصوصیات تاثیر گذار و مهم آن هستیم.
موسیقی و گوش کردن برای ما احساسات و حالت های مختلفی را به وجود می آورد که حتی ممکن است مار را به واکنش های و حرکات فیزیکی وادار کند پس اثر فرکانس های صوتی ریتمیک بر روی اعصاب، روان و حتی جسم و قدرت تصمیم گیری ما بسیار زیاد است.
این فرکانس ها که توسط خوانندگان یا هنرمندان به وسیله ساز ها و ابزار های مختلف و آلات مخصوص تولید می شوند یا صداهای ناخوشایند محیط های آلوده و شلوغ ریتم هایی از ارتعاشات در محدوده فرکانس های مختلفی هستند که در ناخودآگاه شنوندگان اثر بسیار میگذارد و بسیار قدرتمند هستند و تاثیر فوق العاده ای دارند.
اما شناخت این اثرات و شناسایی آنها می تواند قدرت بهره گیری از خواص آنها را برای ما به ارمغان بیاورد ما می توانیم با مدیریت و مهندسی تولید و شنیدن اصوات اثرات خاصی را که مد نظر داریم و می خواهیم در درونمان ایجاد کنیم، خواسته یا ناخواسته این اعمال سلیقه را همه ما در درون خود داریم.
به طور مثال افرادی که موسیقی سبک رپ را گوش می دهند اکثرا دارای تیپ های شخصیتی مشابه و خاصی هستند و به همین شکل افرادی که به سبک سنتی تمایل دارند هم همینطور و همچنین افرادی که سبک متال یا راک یا سبک های دیگر گوش می کنند هم همه در یک بافت و قالب فکری و ظاهری و شخصیتی خاص خود هستند و حتی گویش و لهجه و لحن صحبت کردن آنها هم حالت خاصی را پیدا کرده.
این تاثیرات، بیشتر از گروه ها و یا هنرمندان این سبک های موسیقی، به شنوندگان اعمال میشود و عموم مردم بدون آگاهی از این نفوذ و تاثیر در ناخودآگاه خود با چنین تغییراتی خود را هماهنگ میکنند اما خود نمی دانند که تمام این تغییرات بر اثر چه بوده و به مرور در شخصیت آنها قرار گرفته.
راه حل این مسئله در انتخاب صحیح سبک موسیقی و گوش کردن صحیح تر به این نوع فرکانس ها تولیدی است، چرا که اگر آنها را به درستی انتخاب کنیم مسیر زندگی خود را تغییر داده ایم.
ما به شما یک راه ساده ولی بسیار تاثیر گذار را برای مدیریت اثرات موسیقی پیشنهاد می دهیم که هم از لحاظ جسمی و هم از لحاظ روحی و روانی می تواند این اثرات را در درون و زندگی بیرون شما به بهترین شکل ممکن تصحیح و مدیریت کند تا آن حس آرامش و لذت و تمرکز را برای شما ایجاد و حفظ نماید.
چه بشنویم؟
اولین مرحله مدیریت سبک موسیقی و اصواتی است که در بیشترین زمان ممکن آنها را گوش می دهید و یا ناخواسته می شنوید.
دومین مرحله مدیریت فرکانس های وارد شده به گوش است که کمی پیچیده تر است.
فرض کنید در ایستگاه مترو یا مکان شلوغی قرار دارید در این فضاها اصوات فرکانس بالا بسیار در هوا موجود است و این فرکانس های بالا اثرات تخریبی بر سیستم اعصاب شنوایی می گذارند هرچه میزان شدت صداهای اطراف بیشتر باشد میزان اثرات منفی این فرکانس ها بیشتر خواهد شد صداهایی که شما نمیتوانید جلوی تولید آنها را بگیرید اما میتوانید جلوی ورود آنها را به گوش خود بگیرید.
صداهایی مثل ترمز قطار یا صدای سوت ترمز وسایل نقلیه سطح شهر و یا صدای جیغ و صدای نویز و پارازیت های مختلف و گوش خراش همه در محدوده فرکانس های بالا هستند فرکانس بالا را میتوان در سیستم های صوتی مثال زد،
همان صدای به اصطلاح صدای تیس تیس یک آهنگ بخشی از فرکانس های بالا برای محدوده شنوایی انسان است که متاسفانه در بین جوانان خرید و نصب و استفاده از بلندگوهای مخصوص آن (توییتر ها) بسیار محبوبیت دارد و بدون آگاهی از اثرات منفی این فرکانس های مضر بر روی گوش، سیستم عصبی شنوایی و بدن، با صدای بسیار زیادی در مدت زمان طولانی به آن گوش می دهند.
باید این نکته را بدانید که صدا های فرکانس بالا برای شنوایی بیشترین قدرت تخریب را در تمام محدوده شنوای دارند و اثراتی مانند کاهش قدرت شنوایی، کاهش حساسیت شنوایی و استرس، عدم تمرکز، منفی نگری، مشکلات عصبی و روحی، تمایل به خودکشی، افسردگی، برهم زدن نظم خواب، خستگی، خشم، سردرد و میگرن های دوره ای و لحظه ای، کاهش مقاومت بدن نسبت به بیماری ها، درد گوش و درد های داخل جمجمه و بسیاری از مشکلات دیگر از شایع ترین مشکلاتی است که به وجود می آورند.
پس تا می توانید از شندین این فرکانس ها و صداها خود داری کنید و در مکان هایی که این اصوات وجود دارند قرار نگیرید و یا در صورت اجبار به قرار گیری در این مکان ها تا جای ممکن از گوش های خود در برابر این اصوات خطرناک حفاظت کنید.
اگر بی طرفانه و بدون جانب داری به مقوله سبک های موسیقی بنگریم می بینیم که در برخی از کارهای اجرا شده ی ریتمیک که به اشتباه یا به اصطلاح به آن رپ کردن می گویند از کلمات و جملاتی استفاده میشود که عموما دارای بار انرژی منفی هستند و یا صفات و معانی منفی را تکرار می کنند و یا اینکه حتی بدتر از آن در برخی از اجراها توهین و فحاشی هم به راحتی انجام می شود،
از همه اینها گذشته افرادی که به شدت به این، به اصلاح “سبک هنری” (که جای بحث دارد) گوش می دهند و حتی وابسته آن شده اند به صورت ناخودآگاه این انرژی منفی بر آنها تلقین میشود و اثری را بر جسم و روحشان میگذارد که صداهای فرکانس بالا دارند و به مرور زمان دچار مشکلات اصاصی می شوند جالب اینجاست که نمی دانند دلیل آنها چیست.
در برخی از سبک های موسیقی هم همینطور این فرکانس ها و اثرات بسیار وجود دارد، مانند برخی از اجرا ها در سبک متال.
طرف داران این نوع از اجرا های موسیقی ممکن است با این مقوله مخالف باشند اما ما در این مطالب بدون جانب داری از سبکی یا افرادی اثرات ناشی از برخی از این اجرا ها را بیان میکنیم و در بین این سبک ها هستند بسیاری از اجرا هایی که از لحاظ هنری و شنیداری بسیار قوی و غنی و مثبت هستند.
اما نکته بسیار مهمی وجود دارد که در برابر این فرکانس های بالا و تلقینات کلامی و شنیداری قطب مقابلی هم وجود دارد که بسیار اثر مثبتی دارد و تا حدود زیادی اثر فرکانس های بالا را از بین میبرد اما متاسفانه اثر آن در برابر تلقینات منفی کمتر است، این نقطه مقابل، فرکانس های پایین هستند و هرچه شدت میزان این فرکانس های پایین بالاتر باشد اثرات مثبت آنها در سیستم شنوایی و جسم و روح شنونده بیشتر است (البته تا حدود کنترل شده و مجاز که به سیستم شنوایی صدمه وارد نکند)
فرکانس های محدوده شنوایی انسان به سه دسته تقسیم میشوند قسمت اول فرکانس های پایین هستند قسمت دوم فرکانس های متوسط و قسمت سوم فرکانس های بالا، در قسمت دوم یعنی فرکانس های متوسط میزان حساسیت شنوایی انسان در بیشترین حد است مانند صدای مکالمه بین دو نفر، صدای خواننده یا صدای کمانچه و ویولون این محدوده محدوده نرمال و معمولی سنجش شنوایی است و عموم مردم به راحتی این محدوده را می شنوند برای همین صدای مکالمه انسانها به طور میانگین در این طیف فرکانسی قرار گرفته (و به همین دلیل تلقینات مثبت یا منفی در برخی از اجراهای فراگیر در رپ و متال بیشترین اثرگذاری را دارند).
با افزایش سن هم عموم مردم این محدوده را همچنان می شنوند و به همین دلیل برای فردی که سن زیادی دارد شنیدن برخی از صداهای یک موسیقی غیر ممکن می شود ولی همچنان و به راحتی به صورت واضح میتواند صدای خواننده را شنیده و تشخیص بدهد.
محدوده فرکانس های پایین در موسیقی (به اصطلاح همان صدای بم و بیس (باس صحیح تر است) در ساب ووفرهای سیستم صوتی) بیشترین تاثیرات مثبت را در تقویت و افزایش حساسیت شنوایی دارند و وجود این فرکانس ها با نسبت مهندسی شده در یک موسیقی میتواند باعث شنیدن بهتره محدوده های دیگر صوتی شوند برای همین زمانی که صدای بم مناسب در یک موسیقی وجود دارد، میتوان بیشترین دقت را بر روی موسیقی داشت و با جزئیات تمامی فرکانس ها و صداهای درون آن موسیقی را شنید و تشخیص داد.
وجود این محدوده فرکانسی به میزان متناسب باعث ورود مغذ به محدوده فرکانس کاری آلفا (که در محدوده 8 هرتز است) می شود که نتیجه آن ایجاد حس لذت، خوشحالی، تمرکز فکر، پر انرژی بودن و مثبت اندیشی می شود و تمام مشکلاتی که در بالا توضیح داده شد را برطرف میکند.
حال به این فرکانس ها صدای خواننده با تلقینات کلامی مثبتی هم اضافه کنید، نتیجه حاصل شور و حال و اشتیاق و شادی بسیاری است که در شنیدن آن موسیقی بدست آمده حال برای بهتر شدن این نتیجه، به آن اجرای موسیقی عده ای از افراد دیگر که در کنار هم به اجرای زنده مشغول هستند اضافه کنید و همزمان شرایط را در در یک مکانی با تعداد زیادی از شنوندگان که با شادی و شور و اشتیاق و انرژی مثبت حاضر هستند.
(مانند کنسرت های موسیقی کلاسیک و مدرن اساتید و موسیقی دانان بزرگ حال حاضر) تمام این شرایط حاصل مهندسی دقیق موسیقی است که مقداری از آن توسط نوازندگان و خوانندگان اجرایی می شود و قسمتی توسط فرکانس ها به صورت طبیعی انجام میشوند و قسمتی توسط تمام انسان های داخل آن مکان و به این شکل شما و هر شنونده ای اثر آن را در درون جسم، فکر و روح خود احساس می کنید.
به طور نمونه این سبک ها به دلیل دارا بودن فرکانس های پایین در بیشترین مقدار و در درجه بعدی فرکانس های متوسط و در نهایت با کمترین مقدار فرکانس های بالا باعث تقویت طبیعی تمام احساسات مثبت و شادی و شعف در تمام شنوندگان در هر زمانی میشود. دقیقا به همین دلایل است که شما به آن موسیقی که گفته شد گوش کنید ولی در موبایل خود و بعد از گذشت چند سال ولی همچنان همان تاثیر را بر روی شما خواهد داشت.
پس اینکه چه بشنویم کار بسیار ساده ای است فقط باید به درون خود نگاه کنید و ببینید که آیا صدایی که می شنوید در شما احساسات مثبتی که برشمردیم را ایجاد میکند یا احساسات منفی که توضیح داده شد.
در حال حاضر که مشغول خواندن این مطالب هستید از اینکه حساسیت شنوایی شما در چه حد است صرفه نظر می کنیم زیرا با رعایت برخی از مواردی که ذکر می کنیم حتی اگر حساسیت شنوایی شما پایین باشد هم جای نگرانی نخواهد بود و براحتی قابل بازگشت است مگر زمانی که آسیب وارده به شنوایی شما جدی بوده و نیازمند مداخله و مراجعه به پزشک متخصص باشد.
در مطالب قبل در مورد فرکانس ها عنوان شد که فرکانس های پایین برای شنوایی بهتر هستند بعد فرکانس های متوسط و بعد فرکانس های بالا هم اثرات تخریبی دارند. حال که این را میدانیم باید بتوانیم مشخص کنیم که هر وسیله پخش صوتی چه میزان توانایی تفکیک فرکانسی را دارد، راه ساده ای برای دانستن این مطلب وجود دارد.
به طور مثال دانشمندان و پزشکان و مهندسین با آزمایشات بسیار و دقیق محدوده ای عددی را با عنوان میزان پاسخگویی فرکانسی سیستم شنوایی انسان مشخص کرده اند که بین 20 هرتز تا 20.000 هرتز است این محدوده فرکانسی دقیقا همان محدوده استاندارد برای گوش انسان است.
یعنی کمتر و بیشتر از این میزان فرکانس را گوش اکثر انسان ها نمی شنود البته هستند افرادی که پایین تر یا بالاتر از این محدوده را هم میشنوند اما این محدوده ای طبیعی برای عموم مردم است.
20 هرتز پایین ترین فرکانس در این محدوده است که محدوده خوبی برای فرکانس های مفید که توضیح داده شد است و بالاترین حد این محدوده 20.000 هرتز است که دقیقا قله آسیب های فرکانسی است و هر چه انتهای این محدوده عدد کمتری داشته باشد برای سلامتی بهتر است.
زمانی که شما قصد خرید یا استفاده از وسیله ای برای پخش صدا دارید مانند هدفون ها یا سیستم های صوتی برای منزل، محل کار یا وسیله نقلیه در بسته بندی یا روی دستگاه باید میزان پخش و یا تولید فرکانس آن وسیله ذکر شده باشد به طور مثال هدفونی خریداری کرده اید که فرکانس روی آن نوشته شده: 40-35.000 هرتز به معنی این است که:
40 هرتز این میزان از شروع حساسیت استاندارد شنوایی بالاتر است پس در این مورد اصلا وسیله خوبی برای استفاده نیست همچنین انتهای میزان فرکانسی آن تا 35.000 هرتز است که یعنی بسیار بالاتر از انتهای محدوده استاندارد شنوایی انسان است و به معنی ساده تر این هدفون در میزان پخش فرکانس های مفید ضعیف است و در پخش فرکانس های مضر قوی است و تا جای ممکن نباید از آن استفاده کرد.
حال فرکانس هدفونی 18 هرتز تا 20.000 هرتز ذکر شده به این معنی است که در پخش محدوده فرکانس پایین کاملا پوشش دهی دارد و بسیار خوب است و در پخش فرکانس های بالای محدوده هم بسیار مناسب است زیرا کمی تا انتهای محدوده مضر را پوشش میدهد و برای شنیدن موسیقی انتخاب بسیار مناسبی خواهد بود.
توجه داشته باشید که میزان فرکانس های بالای محدوده شنوایی از فرکانس 18.000 هرتز تا 20.000 هرتز کاملا کافی است و در برخی محصولات فرکانس بالایی را تا 45.000 هرتز نیز ذکر کرده اند که بسیار مضر و خطرناک است و به هیچ عنوان نباید از آنها استفاده کرد حتی اگر تولیدات شرکتی معتبر و نام آشنا باشد.
پس با توجه به جدول ارائه شده از میزان فرکانس های تحت پوشش یک محصول و وسیله ای که خروجی صوتی دارد می توانید از دقت و حساسیت تولید کنندگان آن در مورد سلامت مصرف کنندگان مطمئن شوید و از وسیله هایی استفاده کنید که واقعا دوست سلامتی و شادی شما باشند.
با تشکر از اینکه تا به این جا این مقاله را مطالعه نمودید و سپاس گذار صبر و حوصله شما هستیم.
این مقاله رسالت و وظیفه ای بود بر دوش ما تا در این موضوع اطلاعات و مطالبی را که شاید کمتر کسی به آن دقت و اشاره کرده باشد برای شما مطرح کنیم تا برای سلامتی و شادی خود و اطرافیانتان ارزش بسیاری قائل باشید زیرا تک تک شما بزرگواران لایق بهترین ها هستید.
"پارسان می" در این حرفه افتخار دارد که برای شما محصولاتی را با بهترین کیفیت در تولید، و با بالاترین میزان دقت و حساسیت در طراحی بین تمام شرکت ها و تولید کنندگان در جهان، تقدیم شما سروران و بزرگواران کند.
بنابراین پیشنهاد میشود از بین تولیدات و محصولات بزرگترین شرکت تکنولوژیک جهان یعنی Apple، سیستم های شنیدن موسیقی مانند هدفون بیسیم اپل که بنا به سیاست نامگذاری این شرکت، به اسم ایرپاد اپل Apple Airpods میشناسیم، خریداری نمایید تا تجربه دلچسب شنیدن موسیقی را هرگز از خاطر نبرید. به خصوص اگر از اکوسیستم اپل استفاده میکنید، بهترین هدفون های بیسیم، ایرپاد های اپل خواهند بود. برای آشنایی بیشتر در این موضوع، میتوانید، مقاله اکوسیستم اپل چیست؟ را مطالعه کنید.
همچنین میتوانید برای مطالعه بیشتر در این رابطه، به صورت مجزا به هر یک از بخشهای مربوط به اعضاء این خانواده یعنی: ایرپاد 2 اپل، ایرپاد 3 اپل، ایرپاد پرو اپل یا ایرپاد مکس اپل در سایت پارسان می سر بزنید و با مزایا و امکانات هریک از انواع هندزفری بی سیم اپل آشنا شوید.
لطفا بهترین صدا ها را با بهترین وسایل شنیدن، گوش کنید.
مقالات مرتبط:
انواع ایرپاد اپل Airpods | مقایسه بین تمامی مدلها
نحوه اتصال ایرپاد اپل به مک بوک
نحوه خاموش کردن سیری در ایرپاد
مقایسه ایرپاد پرو با ایرپاد پرو 2
چگونه ایرپاد را به سرفیس وصل کنیم؟
سرفیس چیست؟ | معرفی انواع سرفیس مایکروسافت + تصاویر
مقایسه انواع موس اپل (انواع Magic mouse اپل)
کاملترین راهنمای تنظیمات موس آیفون ( سفارشی سازی)+تصاویر راهنما
21 نکته و ترفند که باید قبل از اینکه مک بوک اپل بخرید بررسی کنید+تصاویر راهنما
انواع قلم سرفیس مایکروسافت و ویژگی هر کدام + قیمت
گردآوری: فروشگاه اینترنتی پارسان می