حسگر اثر هال چیست؟
همان طور که میدانید سنسورها جایگاه مهمی در زندگی امروزه پیدا کردهاند، به گونهای که در هرجا ردپایی از آنها دیده میشود و با گذشت زمان شاهد پیشرفته شدن هر روزهی این سنسورها در لوازم الکترونیک مانند لپ تاپ و گوشی های هوشمند هستیم که این باعث جذابیت آن گردیده است. یکی از این سنسورهای مهم، سنسور مغناطیسی میباشد. کار این سنسور، در اصل، تبدیل اطلاعات مغناطیسی به الکتریکی است.
در سال 1879 دکتر ادوین هال، با انجام یک سری آزمایش، سنسور اثر هال را معرفی و به نام خود ثبت کرد. این سنسور با ایجاد تغییر در میدان مغناطیسی، ولتاژ پایههای آن را تغییر میدهد، چنانچه یک جسم رسانا مثل فلز از میدان مغناطیسی رد شود و خط میدان مغناطیسی را قطع کند، در مسیر جسم رسانا ولتاژی بوجود میآید.
سنسور اثرهال مانند سنسور مجاورت عمل میکند به این ترتیب که، فعالیت و تشخیص حضور اجسام توسط یک میدان مغناطیسی، صورت گرفته، سپس دادهها را دریافت کرده و پردازش میکند.
در بعضی از کاور گوشیها یک قطعهی فلزی وجود دارد که کار همان رسانا را انجام میدهد و زمانی که کاور بسته میشود به علت نزدیک شدن رسانا به میدان مغناطیسی، سنسور اثرهال فعال شده و ولتاژی تولید میشود که در پی آن صفحهی گوشی خاموش و قفل میشود، برعکس هنگام باز شدن کاور، این رسانا از میدان مغناطیسی دور شده و قفل صفحه باز میشود. در لپ تاپها نیز، این سنسور زمان بسته شدن درب لپ تاپ عمل میکند.
همچنین در گوشیهای تاشو نیز، سنسور اثرهال به همین ترتیب عمل میکند، با باز کردن آن، گوشی فعال و با بستهشدن آن غیرفعال میشود.
سنسور اثر هال از نظر کاربردی دامنهی وسیعی دارد و امروزه در ساخت بسیار از وسایل از آن استفاده میشود. مثل سنسورهای تشخیص موقعیت مکانی، کارتهای اتوبوس و مترو،...
مقالات مرتبط:
حسگر GPS یا سیستم موقعیتیاب مکانی چیست؟
گردآوری: فروشگاه پارسان می