در این مقاله به تاریخچه شرکت مایکروسافت خواهیم پرداخت
شرکت مایکروسافت یک مجموعه پیشرو در توسعه رایانه های شخصی، نرم افزارها و برنامه های کاربردی است. این شرکت همچنین کتابها، فایلهای چندرسانه ای، لپ تاپ ها، پست الکترونیکی و بسیاری دیگر از موارد را ارائه می کند.
در ادامه این مقاله با تاریخچه مایکروسافت و محصولات شرکت مایکروسافت بیشتر آشنا خواهید شد.
دفتر مرکزی Microsoft در واشنگتن (آمریکا) است و در سراسر دنیا دفتر فروش دارد: پکن (چین)، بنگالوور (هند)، کمبریج (ماساچوست)، نیویورک (آمریکا) و مونترال (کانادا).
تاریخچه مایکروسافت از آنجایی شروع شد که بیل گیتس و پل جی آلن دو دوست در سال 1957 مایکروسافت را تاسیس کردند و کار خود را با تولید رایانه های شخصی آغاز کردند. نام شرکت از ترکیب دو کلمه میکروکامپیوتر و نرم افزار گرفته شد.
در ادامه کار خود زبانهای برنامه نویسی را توسعه دادند و در سال 1980 شرکت IBM از آنها خواست تا یک سیستم عامل تولید کنند. بر همین اساس مایکروسافت یک سیستم عامل از شرکت دیگری خریداری کرد و نام آن را به MS-DOS تغییر دارد و سرانجام در سال 1981 این سیستم عامل بر روی سیستمهای IBM عرضه شد.
پس از آن شرکتهای بسیار دیگری مجوز استفاده از این سیستم عامل را از مایکروسافت خریداری کردند و بر همین اساس درآمد خیلی خوبی برای این شرکت ایجاد شد بطوری که در اوایل دهه 1990 بیش از 100 میلیون نسخه از این سیستم عامل فروخته شد.
بعدها مایکروسافت به فکر افتاد و یک سیستم عامل جدید به نام ویندوز ایجاد کرد که رابط گرافیکی بسیار خوبی داشت و نسخه نهایی آن در 1993 منتشر شد که در هرماه 1 میلیون نسخه به فروش می رفت و تقریبا 90 درصد رایانه های شخصی دنیا از سیستم عامل مایکروسافت استفاده میکردند.
در سال 1995 ویندوز 95 منتشر شد که ترکیبی از MS-DOS و ویندوز بود که برای کاربران بسیار هیجان انگیز بود چرا که علاوه بر رابط گرافیکی بسیار خوب، کار با آن نیز بسیار ساده بود.
مایکروسافت بخش انتشار محتوای الکترونیکی خود را در سال 1985 ایجاد کرد و به دلیل کامل بودن آن خیلی معروف شده بود. مدتی بعد به طرز چشمگیری آن را توسعه داد و محصولات گستردهای به آن اضافه کرد و با یک جذب سرمایه در سال 1995 یک شبکه تلویزیونی راه اندازی کرد و در سال 2012 این شبکه به کار خود خاتمه داد.
درنتیجه در اواسط دهه 1986 به یک شرکت سهامی عام تبدیل شد و در سال 1990 به یکی از قدرتمندترین و سودآورترین شرکتهای تاریخ آمریکا تبدیل شد. به طور متوسط از هر یک دلارفروش 25 سنت سود کسب میکرد که یک رکورد شگفت انگیز است.
در سال 1996 برای اولین بار درآمد خالص این شرکت از 2 میلیارد دلار نیز عبور کرد و تا سال 2009 به درآمد خالص بیشتر از 14 میلیارد دلار رسید. با این حال رشد سریع و خیلی خوب در یک صنعت کاملا رقابتی باعث شد تا میزان حسادت در بین رقبا افزایش یابد؛ بر همین اساس بعضی از رقبا از این شرکت به جهت نقض قوانین آمریکا شکایت کردند که البته نتیجه ای در پی نداشت.
مایکروسافت به دلیل موفقیت خیره کننده خود در نرم افزارهای رایانه ای Windows NT را در سال 1993 منتشر کرد که رایانه های شخصی را در یک بستر امن و مطمئن به هم متصل میکرد. این سیستم عامل تا سال 1996 به عنوان استاندارد برای شبکه های رایانه ای به کار می رفت اما NetWare Novell به سرعت پیشی گرفت.
یکی از مهم ترین نکات در تاریخچه مایکروسافت این است که این شرکت به سرعت یک مرورگر کامل به نام اینترنت اکسپلورر ایجاد کرد و به سازندگان رایانه را ترغیب کرد تا از آن استفاده کنند. در سال 1996 این مرورگر با سیستم عامل ویندوز ادغام شد.
در سال 1999 به دنبال یک شکایت که 30 ماه به طول انجامید یک قاضی اقدامات مایکروسافت را نقض قوانین دانست و دستور انحلال شرکت را صادر کرد. در سال 2001 دادگاه حکم تجدیدنظر داد و از انحلال شرکت جلوگیری شد اما همچنان مایکروسافت یک مجرم شناخته میشد.
اتحادیه اروپا در سال 2004 بیشترین جریمه تاریخ سازمان را که تا آن زمان 497.2 دلار بود به مایکروسافت تحمیل کرد. در فوریه 2008 حتی جریمه ای بیشتر از این یعنی 1.35 میلیارد دلار به مایکروسافت تحمیل کرد.
در سال 2001 مایکروسافت یک کنسول بازی ویدیویی به نام Xbox را ساخت که رتبه دوم بازار بازیه ای ویدیویی را از آن خود کرد. نسخه Xbox 360 در سال 2005 بسیار قدرتمندتر و بهتر به بازار عرضه شد. ایکس باکس در یک بازار کاملا رقابتی با پلی استیشن و نینتندو بود.
مایکروسافت سالها تلاش کرد تا به یک سود مداوم و مشخص در بازار بازیهای ویدیویی برسد. به عنوان مثال در سال 2009 برای گرفتن سهم بازار بیشتر هزینه Xbox 360 Elite را تا 25 درصد کاهش داد؛ این حرکت بسیار موفقیت آمیز بود.
ایکس باکس 360 تا سال 2010 پرکاربردترین کنسول بازی در خانه آمریکاییها بود؛ اما کاهش همزمان قیمتها منجر به کسر 6 درصد از درآمد این شرکت در بخش سرگرمی بود.
ایکس باکس 360 در سال 2013 با ایکس باکس وان جایگزین شد و در سال 2020 نیز این نسخه جای خود را به Xbox Seies X داد.
مایکروسافت از سال 2001 شروع به به روزرسانی تمام سیستم عاملها کرد. این پروژه که با نام Longhron شروع به کارکرد برای رفع نگرانی های روزافزون مردم از امنیت رایانه ها و تمایل مصرف کننده به استفاده از رایانه های شخصی بود.
دیگر نکات مهم در تاریخچه مایکروسافت این است که در سال 2006 ویندوز ویستا تولید و در سال 2007 به عموم مردم عرضه شد؛ مانند تمام سیستم عاملهای جدید دیگر با مشکلات اولیه مانند ناسازگاری با لوازم جانبی لپ تاپ ها مواجه شد.
ویستا برای کارکرد درست نیاز به یک ریزپردازنده بسیار سریع و مقدار زیادی حافظه اختصاصی نیاز داشت. بر همین اساس یک سیستم عامل دیگر که برای رایانه ها بهینه سازی شده بود ایجاد شد که نام ویندوز XP است. ازآنجاییکه ویندوزهای مایکروسافت دارای حالات زیادی در هنگام نصب بودند بسیاری از کاربران در نصب آن با مشکل مواجه شده بودند.
بسته به تجزیه و تحلیل رقابتی مایکروسافت 86 تا 92 درصد بازار جهانی را از آن خودکرده بود و در سال 2009 با انتشار ویندوز 7 این سهم بیشتر هم شد. در سال 2012 این شرکت ویندوز 8 را منتشر کرد به برنامه ها به صورت کاشیوار ظاهر میشدند. در سال 2015 همزمان با انتشار ویندوز 10 دستیار مجازی کورتانا نیز منتشر شد که جایگزین سیری در آیفون بود.
در حال حاضر کمتر کسی هست که تبلت های مایکروسافت و یا لپ تاپ های مایکروسافت را نشناسد و یا با آنها کار نکرده باشد. بنابراین اگر تجربه مفیدی در این زمینه دارید در بخش نظرات بنویسید تا مخاطبان دیگر نیز از آن استفاده کنند.
مقالات مرتبط:
سرفیس چیست؟ | معرفی انواع سرفیس مایکروسافت + تصاویر
چگونه سرفیس خود را ریست فکتوری کنیم؟
انواع قلم سرفیس مایکروسافت و ویژگی هر کدام + قیمت
چگونه ایرپاد را به سرفیس وصل کنیم؟
مبدل تراول هاب (travel hub) مایکروسافت چیست؟
مقایسه انواع موس اپل (انواع Magic mouse اپل)
انواع ایرپاد اپل Airpods | مقایسه بین تمامی مدلها
کاملترین راهنمای تنظیمات موس آیفون ( سفارشی سازی)+تصاویر راهنما
21 نکته و ترفند که باید قبل از اینکه مک بوک اپل بخرید بررسی کنید+تصاویر راهنما
گردآوری: فروشگاه اینترنتی پارسان می