_____
ما با گذر زمان، شاهد پیشرفت چشمگیر تکنولوژی بودهایم و شرکتهای بزرگ که در حال رقابت با یکدیگر هستند. یکی از عوامل تاثیر گذار در این سطح از پیشرفت، حسگرها هستند، به گونه ای که گوشیهای هوشمندی مانند آیفون، بدون وجود حسگرها، یک صفحه نمایشی خالی بیش نیستند! تمام جذابیت و کاربرد گوشیهای هوشمند بخاطر وجود همین حسگرها است.
یکی از حسگرهایی که امروزه مورد توجه قرار گرفته است، سنسور دوربین ToF یا همان Time Of Flight میباشد. این سنسور در ابتدا برای پهپادها و هواپیماهای نظامی به کار گرفته میشد، اما امروزه در دنیای هوشمند و به عنوان حسگرهای تلفن همراه از آن استفاده میشود. این دوربینها برای روشن کردن نور مادون قرمز، از یک لیزر کوچک استفاده میکند. نور بدست آمده از مادون قرمز، اطلاعات هر آن چیزی که در مقابل سنسور دوربین قرار دارد را دوباره به دوربین باز میگرداند. با انجام این کار، نور، درواقع اطلاعات و اندازهی اجسام را به دوربین میدهد.
مهمترین وظیفه این سنسورها، تشخیص عمق است که با تابش مادون قرمز و محاسبه زمان رفت و برگشت آن، میتوانند نقشه سه بعدی دقیقی را از آن جسم تهیه کنند. تا قبل از سنسور ToF، برای محاسبه اشیاء در محیطهای کم نور و فضاهای تاریک مشکل وجود داشت، اما در فناوری جدید، این حسگر از نور یکنواخت برای روشن کردن محیط اطراف استفاده میکند تا از تک تک پیکسلهای تصویر، برای عکس گرفتن یا تشخیص چهره بهره ببرد و در نهایت تصویری با کیفیت و قابل قبول ارائه دهد.
حسگر TOF تصویربرداری 3 بعدی را در سه جهت Z, Y, X فراهم میکند که در جاهای بسیاری اعم از سیستم های نظارت بر خودروها و تشخیص اجسام و ... استفاده میشود. اخیراً شرکت اپل نیز از تکنولوژی مشابه این سنسور در آیفون استفاده کرده است که نام آن LIDAR بوده و میتوانید با کمک آن نقشه فضاهای سه بعدی را تهیه کنید.
مقالات مرتبط:
کاربردهای سنسور LiDAR و نحوه استفاده از آن
سنسور تشخیص اثر انگشت آیفون چیست؟
آموزش نحوه تنظیم حسگر اثر انگشت آیفون
حسگر GPS یا سیستم موقعیتیاب مکانی چیست؟
گردآوری: فروشگاه اینترنتی پارسان می